Ana SayfaSpss Analizi Nedir? Ne İşe Yarar?BlogSpss Analizi Nedir? Ne İşe Yarar?

Spss Analizi Nedir? Ne İşe Yarar?

SPSS Programı Nedir?

SPSS , İngilizce açılımı Statistical Package for the Social Sciences (Sosyal Bilimler İçin İstatistik Programı) olan ve Sosyal Bilimler başta olmak üzere Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri alanlarında, ayrıca kurum ve kuruluşlar tarafından Pazar araştırması yapmak amacıyla da sıklıkla kullanılan bir bilgisayar programıdır. Program Windows ve Mac bilgisayarlarda çalışmaktadır ve Microsoft Excell programına benzer bir görünüme sahiptir.

SPSS Ne İşe Yarar?

SPSS, IBM şirketinin bir yazılımı olup Dünya’nın en yaygın kullanılan veri analiz programıdır. IBM kendi sitesinde SPSS’i aşağıdaki gibi anlatmaktadır.

“IBM® SPSS® Statistics, güçlü bir istatistiksel yazılım platformudur. Kuruluşunuzun verilerinden eyleme dönüştürülebilir içgörüler elde etmesine olanak sağlayan, bir dizi güçlü özellik sunar.

SPSS Statistics ile şunları yapabilirsiniz:

  • Kullanımı kolay bir arabirim aracılığıyla verilerinizi analiz edebilir, daha iyi anlayabilir ve karmaşık iş ve araştırma sorunlarını çözebilirsiniz.
  • Yüksek doğruluğun ve kaliteli karar alma sürecinin sağlanmasına yardımcı olan gelişmiş istatistiksel prosedürlerle büyük ve karmaşık veri kümelerini daha hızlı bir şekilde anlayabilirsiniz.
  • Açık kaynak yazılımıyla entegrasyon için uzantıları, Python ve R programlama dili kodunu kullanabilirsiniz.
  • Esnek devreye alma seçenekleriyle yazılımlarınızı daha kolay seçin ve yönetin.

SPSS, Windows ve Mac işletim sistemlerinde kullanılabilir.”

İletişime Geçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2010-2023 Desing by Spss Analiz . All Rights Reserved